Τρίτη, 10 Μαΐου 2016

Ημερίδα για τον Κοπτικό Χριστιανισμό την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στο Ξενοδοχείο Τιτάνια Η Κοπτική εκκλησιαστική κοινότητα της Αθήνας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας και το Κέντρο Κοπτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αλεξανδρείας διοργανώνουν από κοινού ημερίδα αφιερωμένη στον Κοπτικό Χριστιανισμό με τίτλο: Η Ιστορικο-δογματική ταυτότητα των Κοπτών δια μέσου των αιώνων, η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή 15 Μαϊου 2016 στο συνεδριακό χώρο ΕΥΡΩΠΗ του Ξενοδοχείου Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52, Ημιόροφος) από τις 17.00 έως τις 21.00.

Στην Ημερίδα θα συμμετάσχουν ειδικοί ερευνητές από το χώρο των Αιγυπτιακών και Κοπτικών Σπουδών όπως ο Δημήτρης Μόσχος, Επίκουρος Καθηγητής της Εκκλησιαστικής Ιστορίας στη Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ, η Δρ. Αικατερίνη Μαραβέλια, Διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Αιγυπτιολογίας, ο Δρ. Νίκος Κουρεμένος, ο Οσιολ. π. Εφραίμ, Πρωτοσύγγελος της Κοπτικής Επισκοπής στην Ελλάδα και ο υπ. Διδ. Δημήτρης Αθανασίου, ενώ τη συζήτηση θα συντοντίζουν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος των εν Ελλάδι Κοπτών κκ. Παύλος και ο Οσιολ. ιερομ. π. Ειρηναίος, εφημέριος της Κοπτικής κοινότητας στην Αθήνα.      

Μετά το πέρας των εισηγήσεων θα ακολουθήσει μικρή συναυλία με Κοπτικούς ύμνους καθώς και κέρασμα με αιγυπτιακά εδέσματα.

Στη συνέχεια ακολουθεί το πρόγραμμα της Ημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου